Despre SamStudia

Asociația responsabilă pentru organizarea festivalului ”La Dâmburi” se numește SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni.

Ce este SamStudia? – O Iniţiativă nouă în Satu Mare, care îşi propune dezvoltarea societăţii civile, respectând principiile multiculturalităţii, prin stimularea iniţiativei tinerilor şi a studenţilor sătmăreni de pretutindeni.

Ne dorim implicarea tinerilor în procesul de identificare, prevenire şi soluţionare a problemelor comunitare, pentru ca tinerii sătmăreni să devină principalii facilitatori ai dezvoltării profesionale, culturale şi educaţionale a judeţului.

Necesitatea creării unei astfel de entități derivă din dorința de a pune bazele unui motor de voluntariat la nivelul municipiului Satu Mare, care să sprijine dezvoltarea tinerilor sătmăreni, fie că vorbim despre dezvoltare personală, fie despre cea profesională. Sam Studia își propune să faciliteze accesul la cultură în cadrul unei comunități în care cererea de evenimente de acest gen nu este satisfăcută de actuala ofertă de pe piață, vizând, totodată, crearea unei platforme care să favorizeze schimbul de resurse și informații.

Beneficiile înființării organizației noastre includ promovarea imaginii municipiului Satu Mare și cultivarea responsabilității pentru viitorul orașului, prin implicarea conștientă a tuturor categoriilor de tineri. Ca avantaj competitiv la nivel național și internațional, ne dorim să aducem o contribuție semnificativă la poziționarea municipiului Satu Mare ca centru al multiculturalității. De asemenea, venim în sprijinul dezvoltării membrilor comunității, în condițiile în care dezideratul nostru vizează crearea unei comunităţi de tineri sătmăreni orientaţi spre dezvoltare personală, în vederea creării unei platforme de comunicare, multiplicare şi schimb de informaţii. Cât despre dimensiunea culturală a inițiativei noastre, tindem spre valorificarea şi perpetuarea patrimoniului cultural material şi imaterial, prin implicarea, în cadrul proiectelor organizate, a unor vectori de imagine de origine sătmăreană. Nu în ultimul rând, organizația noastră dorește să contribuie la realizarea unei comunicări eficiente între asociaţie, societatea civilă şi instituţiile publice sau private reprezentative la nivel local.