grave_for_sale

 

Grave for Sale sunt singurul band din România care cântă surf rock, un gen de muzică popular în anii 60, asociată deseori culturii surf, provenind din Orange County și zone similare din California de Sud.

La mai mulți ani distanță, apare în România prima trupă al acestui gen: Grave for Sale, band timișorean, a cărui muzică se îmbină cu influențe de psychedelic, horror și desert surf. Trupa a fost înființată în 2012, deși planurile și repetițiile totodată au început încă din 2011, la inițiativa lui Tibi Mijea (tobe) și Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 cu efecte electro și proiecții video. În toamna lui 2013 Radu F. Bene a început repetițiile alături de Grave for Sale, el fiind în acest moment colaborator permanent, saxofonul lui aducând un plus soundului trupei.

Grave for Sale au reușit ca în 2013 să fie prezenți ca opening act în fiecare lună pe scenă, fie că a fost vorba de cluburi timișorene sau festivaluri din zonă, iar pentru anul în curs aceștia își propun promovarea EP-ului ce a apărut pe 9 mai 2014, precum și a albumului de debut, programat pentru toamna acestui an.

Facebook:https://www.facebook.com/pages/Grave-for-Sale/550139481687113

Soundcloud: https://soundcloud.com/grave-for-sale

Live act: https://www.youtube.com/watch?v=g8N4fWs_f1I